GLAS CLEANERS

Kleur repair

GLAS CLEANERS

Kleur repair

De ramen van een huis zijn als de huid van je lichaam, om te stralen, moet je ze goed onderhouden!

Ramen kunnen onder invloed van de UV-stralen van de zon mat gaan uitzien. Daarnaast staan ze dag en nacht blootgesteld aan weer en wind en verschillende vormen van vervuiling: roetdeeltjes van de uitstoot van auto’s, zure regen, zandpartikels… De vervuiling gaat kleven op de lak en verstopt de poriën van de lak.
De regen zorgt ervoor dat deze minuscule deeltjes terug uit poriën komen en zich verspreiden over de ganse laklaag. UV-straling laat deze deeltjes inbranden en zo gaat de laklaag verkleuren!

Het ALU-werk wordt geplaatst tijdens bouwwerkzaamheden. De profielen komen hierdoor meteen in contact met cement, kalk, zand en andere vormen van stof. Eens de woning opgeleverd, is er van de originele kleur en kleurdiepte al niet veel meer te zien! Het verkleuringsproces is al begonnen…

Vaak wordt er dan met allerhande producten geprobeerd de laklaag te reinigen. Maar eigenlijk worden er enkel vegen en strepen gemaakt, omdat er niet veel meer gebeurd dan het uitsmeren van het vuil. Water en zeep schieten hier te kort!

Ook aanraking met onze handen en vingers zorgt voor afzet van vuil: kinderen die met hun vuile pollen, al dan niet met zonnecrème, over de ramen wrijven zorgen voor een hoogst onderschat probleem! Die brandt onmiddellijk in en is zeer moeilijk of niet te verwijderen. Zonnecrème heeft een eigenschap die UV stralen absorbeert en zodoende zorgt voor een zeer snelle inbranding, vandaar dat men vaak de sporen amper nog kan weg krijgen.

Levenslang genieten van de originele kleur van de coating, dat is de uitdaging! En dat kan met de correcte behandeling en onderhoud!

Alles wordt onderhouden met als doel een langere levensduur te genereren: auto’s worden gesimoniseerd, krepie wordt ontmost, de douche ontkalkt en je huid wrijf je in met de fluweelzachtste crèmes…

ALU-werk wordt daarentegen geplaatst en verder kijkt men er nog nauwelijks naar om. De verkleuring neemt men er bij, alsof dit normaal is!

Met ons behandelingsproces en jaarlijkse onderhoudsmethode kan al uw ALU-werk er als nieuw blijven uitzien (met uitzondering van ernstige krassen). Het behandelingsproces bestaat uit 2 fasen, het verwijderen van de pollutie en het herwaarderen van de lak.

Tijdens het reinigingsproces worden de poriën van de lak opengemaakt om al het vuil te verwijderen tot diep in de poriën. Dit moet eigenlijk al een eerste keer gebeuren na de bouw, zodat cement- en kalkresten meteen worden verwijderd en met de tijd geen verdere schade kunnen aanrichten.

In de tweede fase brengen we met een zachte doek een lakvoedende beschermlaag aan om het ALU-werk in topconditie te houden. Deze beschermlaag zet zich vast in de poriën van de coating en brengt de originele kleur en kleurdiepte terug.

GLAS CLEANERS

Voor & na